Net aansluiting ook in Mexico een probleem.

Hernieuwbare energie consultant

Net aansluiting ook in Mexico een probleem.

De Mexicaanse overheid heeft besloten alle ingebruikname tests van netaansluitingen van nieuwe wind- en zonneparken stop te zetten. De Mexicaanse autoriteiten wijzen vooral de stabiliteit van het net in combinatie met Corona aan als reden. Het patroon van acties tegen hernieuwbare energie wordt hierdoor steeds zichtbaarder.

De stopzetting deze testen aangekondigd door Cenace (Centro Nacional de Control de EnergĂ­a). Redenering achter het stopzetten is volgens Cenace direct terug te wijzen naar het Corona virus. Het niet kunnen testen, betekend dat de parken niet in bedrijf kunnen en het land vooral blijft drijven op oude vervuilende centrales. “Het lijkt erop dat CFE (nationale netbedrijf) zichzelf wil beschermen met deze maatregelen.” Aldus Eduardo Perez Motta, voormalig voorzitter van Mexico’s concurrentie waakhond.

De hernieuwbare energie sector in Mexico beraden zich op vervolgstappen, omdat door deze stap de hernieuwbare energie sector ongelijk behandeld lijkt te worden ten opzichte van de nationale energie centrales.

Tags: , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *