Postcoderoosregeling wordt definitief subsidie, 680 miljoen euro SDE+-budget naar algemene middelen

Hernieuwbare energie consultant

Postcoderoosregeling wordt definitief subsidie, 680 miljoen euro SDE+-budget naar algemene middelen

Bron: Solar Magazine

De regeling Verlaagd Tarief – beter bekend als de postcoderoosregeling – wordt definitief omgevormd in een subsidieregeling en 680 miljoen euro SDE+-budget gaat naar de algemene middelen.

Dat blijkt uit de wijziging van de begrotingsstaten van het ministerie van Economische Zaken die minister Wiebes, samenhangende met de Voorjaarsnota, naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

285 miljoen voor postcoderoos
EnergieSamen meldde afgelopen oktober al dat de huidige postcoderoosregeling omgevormd zou worden in een subsidie. Afgelopen februari meldde de brancheorganisatie voor duurzame-energie-initiatieven van burgers bovendien dat er een apart tarief voor windmolens en zonnepanelen komt en een koppeling tussen het ledenaantal en het vermogen.

In de wijziging van de begrotingsstaten die Wiebes naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, is hierover het volgende te lezen: ‘Na overleg met de sector is het kabinet tot de conclusie gekomen dat energiecoöperaties en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in de toekomst beter gestimuleerd kunnen worden met een subsidie dan met een verlaagd energiebelastingtarief. Daardoor kan tevens de complexiteit worden verminderd, is de stimulering van postcoderoosprojecten van energiecoöperaties en VvE’s niet meer afhankelijk van veranderingen in de energiebelasting en kan de hoogte van de stimulering toegespitst worden op wat nodig is. Hiervoor wordt vanaf 2021 in totaal via een kadercorrectie 285 miljoen toegevoegd aan de begroting van Economische Zaken en Klimaat.’

U kunt dit verder lezen op Solar Magazine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *