BloombergNEF: ‘Accuopslag al Goedkoopste vorm van primair reserve vermogen.’

Hernieuwbare energie consultant

BloombergNEF: ‘Accuopslag al Goedkoopste vorm van primair reserve vermogen.’

Afbeelding: BloombergNEF

De Levelized cost of Electricity (LCOE) hierboven kan nu gehaald worden voor energie opslag, dit betekend volgens BloombergNEF dat nieuwe batterijen kunnen concurreren met een primair reserve vermogen in de vorm van een gascentrale.

PV Tech heeft al eerder gerapporteerd dat de LCOE van Zonne-energie gemiddeld onder de $30/MWh is becijferd en binnen 10 jaar gemiddeld onder de $20/MWh zal komen.

Nieuwe grootschalige zon en onshore wind projecten zijn op dit moment de goedkoopste vormen van energie, waarbij er een put bereikt word dat kolencentrales en gascentrales in de knel komen als ze niet meer gesubsidieerd zouden worden.

De LCOE van batterijopslag is gehalveerd in de afgelopen twee jaar, naar een gemiddelde van $150 per MWh voor een reservecapaciteit van ten minste 4 uur. In een interview met energy-storage.news geeft Tifenn Brandily aan dat energie opslag van onder de 2 uur voor peakshaving op dit moment goedkoper zijn dan Gasturbines (OCGT).

Meer lezen? Originele artikel: https://www.energy-storage.news/news/bloombergnef-lcoe-of-battery-storage-has-fallen-faster-than-solar-or-wind-i

Tags: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *