Grootste groene waterstof fabriek nu in aanbouw.

Hernieuwbare energie consultant

Grootste groene waterstof fabriek nu in aanbouw.

Baofeng Energy Group in China heeft aangegeven te zijn gestart met de bouw van de grootste groene waterstof fabriek ter wereld die door zonne-energie gevoed wordt. De elektrolyzers zullen op een 200 MW zonnepark aangesloten worden.

Verschillende bronnen geven aan dat de projectkosten rond de 1.4 Miljard Yuan (182 Miljoen Euro) zullen gaan uitkomen. De elektrolyzers zullen 160 miljoen M³ waterstof gaan produceren. De waterstof zal in bussen gebruikt worden, deze kunnen direct ter plekke gevuld worden.

Baofeng Energy is een bedrijf dat zich tot heden vooral bezig heeft gehouden met het winnen van kolen en met chemische productie, maar geven aan dat dit project moet demonstreren dat een fossiel vrije toekomst haalbaar is met waterstof.

Tags: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *